Oldskoolfit Lokatie

Bootcamp Leiden

Bootcamp Leiden

OldskoolFit is de sportaanbieder in Leiden en Leiderdorp voor diverse vormen van Bootcamp voor elk niveau! Zoek je een bootcampclub die al 12 jaar lang 100% doorgang heeft van alle lessen? Lees dan even verder op deze pagina. Wij bieden naast Personal Training ook Bootcamp en Small Group Training in Leiden en Leiderdorp aan. Omdat wij dit al 12+ jaar doen, met meerdere sportgroepen op 6 dagen van de week, zijn wij een van de eerste aanbieders van bootcamp in Leiden en Leiderdorp. En misschien wel van heel Nederland. Ben je Geinteresseerd? Vul dan hieronder het contactformulier in, of bel direct via: 0654608172

Proefles aanvragen

Geschiedenis Bootcamp

Bootcamp is van origine een spierversterkende en conditionele training die is ontstaan in het Amerikaanse leger. De soldaten werden op intensieve wijze getraind met simpele materialen. Het doel was om zo snel mogelijk sterk en fit te worden. Deze vorm van training is eind jaren ‘90 overgewaaid naar de burgermaatschappij en sindsdien is de populariteit nog steeds stijgende. Over de jaren heen is gebleken dat bootcamp een “blijvertje” is. Waar de meeste sporten in de sportschool afgeleide zijn van de alom bekende BBB fitness en circuittraining heeft bootcamp zijn plek in het fitness circuit veroverd. De reden dat dit zo is, is omdat bootcamp BUITEN is. Als je de hele dag op kantoor of achter je laptop heb gezeten is bootcamp de ultieme manier om even lekker te ontspannen. Bootcamp is pittig, maar toch ook voor iedereen en allerlei soorten doelen.

4 Voordelen van Bootcamp bij OldskoolFit

Buiten Bootcamp

1. Bootcamp is buiten; waar alle sportscholen een dak boven hun hoofd hebben is bootcamp altijd buiten. Dat is natuurlijk ideaal als je de hele dag binnen zit voor werk en er gewoon even lekker uit wil.

2. Sporten in een groep; In de sportschool doe je eigenlijk altijd alles alleen en in de groepslessen krijg je hetzelfde lesje wat na een aantal weken iets wordt aangepast. Zodoende ligt gewenning op de loer. Gewenning zorgt voor stilstand. Bij OldskoolFit sport je altijd in een vaste groep waardoor je elkaar echt leert kennen! Er worden buiten de bootcamp lessen activiteiten georganiseerd door leden zelf. Hierdoor bouwt zich een hecht collectief waarin iedereen naar elkaar omkijkt en ga je ook met een fijn gevoel naar de les. Ook wanneer het regent! Want iedereen is er altijd. Er is dus een extra stok achter de deur om toch naar de les te komen ook al heb je wellicht niet altijd de motivatie. Dit werkt waanzinnig goed en na elke les zal je dan ook nog meer voldaan naar huis rijden.

3. Variatie met lessen en materialen; Door de jaren heen heeft OldskoolFit een indrukwekkend arsenaal aan materialen en lessen opgebouwd en ontwikkeld. Zo is het, het geval dat er mensen die al 12 jaar bij ons trainen nog nooit dezelfde les 2x hebben gehad. Door deze variatie blijven de lessen leuk en is het elke week weer een verassing wat je te wachten staat.

4. Bootcamp is voor iedereen, ook voor beginners!; Waar je als beginner soms na het intropraatje aan je lot wordt over gelaten in een sportschool, wordt je bij ons direct opgenomen in de groep. De trainer kijkt naar je niveau en zal alle oefeningen en materialen zo afstemmen op jou, dat je altijd mee kunt komen. Alle begin is moeilijk, maar na een aantal lessen zal je al een waanzinnige vooruitgang boeken. En omdat de lessen altijd in groepsverband worden gegeven heb je vaak niet eens door dat je zo lekker aan het bewegen bent. Het uur vliegt letterlijk voorbij!

Wil jij strakker in je vel komen te zitten? Wil jij afvallen en lekker sporten in een groep? Ben jij beginner of gevorderde sporter? Wil jij terug komen van een zwangerschap? Ben jij benieuwd of bootcamp jouw fitheid naar een volgend level kan trekken? Volg je een dieet en wil je een paar kilo’s kwijt? Of misschien train je wel voor een obstacle run? Voor al deze sportieve doelen is bootcamp Leiden en Leiderdorp de perfecte training! 

 

Waarom Bootcampen bij OldskoolFit?

OldskoolFit is dé pionier van bootcamp in Leiden en Leiderdorp. Sinds de introductie van deze veelzijdige trainingsvorm in Nederland, bieden wij dit al aan en zijn daarom al 12+ jaar een betrouwbaar adres voor bootcamp in Leiden en Leiderdorp. Onze lessen zijn geschikt voor iedereen, op alle dagen van de week bieden wij twee lessen aan om 19.15 en 20.15 uur. En op zaterdagochtend zijn wij ook actief met twee lessen.

Bij OldskoolFit werken we met blokken van ongeveer 15/16 lessen. Na deze weken zul je merken dat je niet alleen fitter bent, maar ook strakker in je vel zit. Daarnaast bieden wij je de garantie dat onze lessen altijd doorgaan. Dit betekent dat er nog nooit een les is uitgevallen en dat wij ons inzetten voor continuïteit, omdat wij net als jij je persoonlijke sportdoelen willen behalen.

Onze sporters zijn bijzonder gemotiveerd en in alle groepen zijn er zeer weinig afwezigen. Of het nu regent, hagelt of stormt, de les gaat ALTIJD door met een grote groep sporters die samen een feestje maken van de bootcamp in Leiden en Leiderdorp bij OldskoolFit. Bovendien zijn onze deskundige trainers hoog opgeleid en zorgen zij voor een uitdagende en leuke training.

Kortom, bij OldskoolFit ben je verzekerd van een effectieve en leuke bootcamp training in Leiden en Leiderdorp. Wil je het zelf ervaren? Boek dan nu jouw gratis proefles via ons contactformulier of bel ons op 06-54608172. Wij kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan jouw persoonlijke doelen!

 

Bootcamp lestijden

Wat klanten zeggen

Karin (39), Zoeterwoude

Karin (39), Zoeterwoude

Google Review

De bootcamp training van Peter-Jan is erg afwisselend en ontzettend leuk. Het hardlopen en de verschillende oefeningen tijdens de training zijn echt super! Ik had niet verwacht dat het buiten trainen op deze manier zo leuk kon zijn. Peter-Jan moedigt je echt aan en zo merk je elke week dat je je grenzen gaat verleggen. Peter-Jan houdt ook echt rekening met iedereen van de groep. Ik kan het iedereen aanraden; jong en oud om het een keer te proberen

Lees meer

Narissa (35), Leiden

Narissa (35), Leiden

Google Review

Na een schouderblessure twee jaar geleden heb ik bijna niet meer gesport, m’n conditie was ver beneden peil en ik zat niet lekker in mijn (veel te ruim!) vel. Via internet vond ik de website van Peter-Jan. Puur toeval dus, maar het heeft zo moeten zijn! In het begin was het behoorlijk bikkelen, ik had weinig zelfvertrouwen en dacht niet dat ik bepaalde oefeningen kon doen. Wat is het dan fijn dat er iemand anders wel vertrouwen in je heeft! En elke week ging het beter en kon ik met zwaardere gewichten trainen. Geweldige boost voor mijn zelfvertrouwen. En het mooiste van alles; alle oefeningen zijn heerlijk buiten! Dus niet in een stinkende fitnesszaal je riedeltje van saaie oefeningen doen, maar elke week andere oefeningen. En dus bleef het uitdagend en werd het steeds leuker. Onderdeel van mijn PT programma was ook een interval hardlooptraining 1 x in de week. Pfoeh, wat heb ik daar tegenop gekeken. Maar nu vind ik het leuk en eindelijk begrijp ik de hardloophype! Hardlopen is nu onderdeel van mijn agenda en ik vind het geweldig! Na 12 weken was ik 10 kilo lichter en heb ik vrijwel geen last meer van mijn schouder. Bovendien, is het leven een stuk leuker, ja echt! Zonder Peter-Jan was ik nooit zo ver gekomen

Lees meer

Linda (33), Leiderdorp

Linda (33), Leiderdorp

Google Review

Na een jaar lang bijna niet sporten en met een figuur wat we niet beviel, besloten dat er echt eens iets moest gebeuren. Via een vriendin bij Peter-Jan terecht gekomen voor Personal Training. Na een intake gesprek en alles te hebben gemeten (wat een verschrikkelijke confrontatie!), een beetje angstig naar de eerste les. Maar dat viel alles mee! Ik was natuurlijk gesloopt, maar Peter-Jan sleepte me er door heen en hield rekening met mijn conditie en wat ik kon. Na deze les op basis van mijn hartslag, via een test, en mijn doelen (afvallen en conditie verbeteren) heeft Peter Jan een schema voor me gemaakt, bestaande uit 1x hardlopen 1x wandelen en 1x een PT les in de week. Ik ben geen hardloper, en wist dus niet of ik dat ging redden, maar met het rustige interval schema is het prima te doen. En al geef ik het niet graag toe; ik vind het zelfs leuk! Nu zijn we 8 weken verder, ben ik 5 kilo en heel vele centimeters kwijt. Oude kleren passen weer en ik heb elke week weer zin in een nieuwe les. Ik voel me fitter en vind het lekker om na een dag op kantoor lekker buiten te zijn. Kortom; ik kan het iedereen aanbevelen

Lees meer

Kleine bootcamp klassen

Heb je wel eens een bootcamp les gedraaid waarbij je met heel veel mensen in de les stond? Kende de trainer jouw naam niet? Had je het idee dat er een lesje werd gedraaid zonder een gedachte erachter? Dit zul je niet meemaken tijdens de bootcamp bij OldskoolFit. Kleinschaligheid is belangrijk voor ons. Zo houden wij overzicht en garanderen wij kwaliteit. Wij hanteren een maximum aantal van 16 personen per les. Dit zorgt ervoor dat je ook makkelijk contact legt met je teamgenoten van je vaste bootcamp groep. Ze zullen je zeker missen als je afwezig bent. 

Gelukkig zijn wij heel flexibel bij OldskoolFit. Lukt het even niet om op je vaste dag te komen?  Dan haal je de bootcamp gewoon in op een andere dag. Uiteraard mag je zelf kiezen op welke dag en tijd je komt van de beschikbare lessen. De factoren van persoonlijke benadering en flexibiliteit maken ons ook zeker de leukste club voor bootcamp in Leiden en Leiderdorp. Ben jij net zo enthousiast als wij? Boek dan snel je gratis proefles!

 

Functional training bootcamp Leiden

Uiteraard maken wij zoals in heel veel bootcamp teams gebruik van eigen lichaamsgewicht. Maar daarnaast bieden wij nog zoveel meer. In de afgelopen 10+ jaar hebben wij materialen verzameld zoals kettlebells, sandbags, clubbells, bakstenen, speedladders en nog heel veel meer. Door steeds gebruik te maken van verschillende materialen is de bootcamp van OldskoolFit uitdagend en divers. Tevens zijn de oefeningen gebaseerd op de functional training methode. Door het afwisselende gebruik van de materialen merk je dat je fitter en sterker wordt. Dat maakt je dagelijkse bezigheden ook een stuk makkelijker.

 

Training voor obstacle runs

Ook buiten de lessen bootcamp houden wij bij OldskoolFit van sportieve uitdagingen. Zowel met de trainers als met de leden doen wij mee met verschillende obstacle runs door heel Nederland. Zo is de Strong Viking Run enorm populair bij de bootcampers van OldskoolFit. De trainers van OldskoolFit hebben zelf twee keer meegedaan met een 42 kilometer afstand. Door hun kennis en ervaring weten zij hoe je je kan voorbereiden op een korte of langere afstand. Obstacle runs zijn gezellig en spannend en daarnaast biedt het veel voldoening als je de eindstreep behaalt.

 

Leukste bootcamp lessen in Leiden en Leiderdorp

Ben je nu al enthousiast over de bootcamp lessen in Leiden van OldskoolFit? Dan hebben wij nog een leuke verrassing. Aan het einde van het blok van 15 weken bieden wij nog een les die kosteloos gedaan kan worden. Deze bootcamp les doen wij op een andere locatie in de omgeving. Denk hierbij aan een beach bootcamp op het strand van Noordwijk. Of een extra uitdagende les in het Panbos in Katwijk. Hier bestormen we de tankwall of de trimbaan of we maken een mooie tocht door het bos zelf. Na het blok van 15 weken bootcamp red je dit zeker qua kracht en conditie. Kortom, OldskoolFit is het leukste en beste adres voor bootcamp in Leiden en Leiderdorp. 

Veelgestelde vragen over onze bootcamp Leiden

JA! Onze bootcamps lopen al vanaf 2010 en zijn tot nu toe 100% van de gevallen doorgegaan. Zelfs tijdens de corona pandemie zijn we doorgegaan met de lessen met toestemming van de gemeente. Weer of geen weer…. We gaan altijd door! Door deze 100% kan je je voorstellen dat de groepen altijd goed bezet zijn. Mensen weten immers waar ze aan toe zijn en komen dan ook elke week lekker sporten. Dit kweekt een hechte band met elkaar en zorgt er ook voor dat je zelf ook makkelijker de knop om kan zetten om bij een regenbuitje gewoon te komen.

JA! Bootcamp is juist iets voor jou! De eerste les is altijd een beetje pittig, maar dat was de eerste les voor iedereen. Dat hoort er ook een beetje bij. Je zal merken dat je snel progressie maakt. Wij hebben oefeningen,gewichten en aanpassingen voor elk niveau. Je zal bij OldskoolFit groepen zien die voor het meerendeel uit vrouwen bestaat maar OOK uit bijna alleen maar mannen. Ook hebben we leuke mix groepen. Kortom, Elke niveau en of je nu man of vrouw bent is welkom en bieden we een gepaste uitdaging.

Hier kunnen we kort over zijn. JA! In onze groepen hebben we mensen die halve marathons lopen, obstacle courses doen, maar ook mensen die gewoon lekker een uurtje de buitenlucht in willen. Zonder enige competitiedrang. Mede door ons bizarre materiaal arsenaal kunnen wij elk niveau een mooie uitdaging geven.

Onze groepen zijn gemixed! Dat wil zeggen dat wij zowel mannen als vrouwen hebben en de verdeling over de gehele linie 50/50 is. Wel zien wij dat op de late tijdstippen procentueel gezien meer vrouwen komen en op de late tijdstippen meer mannen. Maar over het algemeen zien we een mooie mix van bootcampers elk uur.

Jazeker! Als 2-voudig finisher van de IRON VIKING en meervoudig deelnemer aan meerdere 19 km obstacle runs weet ik wat er voor komt kijken om te trainen voor een run en om mensen te begeleiden naar zon run toe. Dit geldt overigens ook voor de andere trainers die bij ons lessen verzorgen. Kom meedoen! Je bent in goede handen bij ons.

Ook voor de bootcamp lessen hebben wij een eigen ruimte die afgesloten wordt. Je kan dus al je waardevolle spullen bij ons achterlaten. 

Wij zeggen altijd: Kleed je op het weer! Naast een paar goede hardloopschoenen is kleding in de vorm van 2 laagjes al genoeg. In de winter periode. In de zomer volstaat een korte broek en shirt. Uiteraard ben je vrij om je te kleden wat voor jou prettig voelt, maar dit is wat we het vaakst zien in de lessen.

JA! Anders zou het in onze ogen ook geen bootcamp mogen heten. Vandaar dat wij altijd lekker buiten sporten. 

Bij ons zal je geen suffe lesjes tegen komen met een paar ballen en een springtouwtje. Door de jaren heen hebben wij een bizarre hoeveelheid materialen voor ALLE mensen van de groep (16 + 2) 
Te denken valt aan; weight vests, sandbells, challenge bags, wreck bags, medicine balls, maceballs, trap en stoot zakken, boks handschoenen etc etc. 
Er bootcampen mensen bij ons al vanaf het eerste uur! Yes… meer dan 10 jaar+ en hebben nog nooit dezelfde les gehad!

Wij bootcampen op ELKE dag vd week EN zaterdag. Je kan dus bij ons terecht op 6 dagen in de week op verschillende lestijden. Check hier het rooster.