Oldskoolfit Lokatie

Personal Training middels functionele training

Personal Training is een individueel begeleidingsprogramma gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid en fitheid van de cliënt. Functionele training is een trainingsmethode die zich richt op het trainen van bewegingen in plaats van individuele spieren. Het doel van functionele training is om de algehele fitheid, kracht en stabiliteit van het lichaam te verbeteren.

Functionele training wordt steeds populairder binnen Personal Training, omdat het niet alleen de kracht en stabiliteit verbetert, maar ook de coördinatie, mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam. Hieronder bespreken we 10 voorbeelden van functionele oefeningen die gebruikt kunnen worden tijdens Personal Training.

Squats

Squats zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de beenspieren. Het is een geweldige oefening om de algehele kracht en stabiliteit van het lichaam te verbeteren. Squats kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

Deadlifts

Deadlifts zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de rug- en beenspieren. Het is een geweldige oefening om de algehele kracht en stabiliteit van het lichaam te verbeteren. Deadlifts kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

Lunges

Lunges zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de beenspieren. Het is een geweldige oefening om de algehele kracht en stabiliteit van het lichaam te verbeteren. Lunges kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

Push-ups

Push-ups zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de borst-, schouder- en armspieren. Het is een geweldige oefening om de algehele kracht en stabiliteit van het bovenlichaam te verbeteren. Push-ups kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

Pull-ups

Pull-ups zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de rug-, schouder- en armspieren. Het is een geweldige oefening om de algehele kracht en stabiliteit van het bovenlichaam te verbeteren. Pull-ups kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

Planks

Planks zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de core-spieren. Het is een geweldige oefening om de algehele stabiliteit van het lichaam te verbeteren. Planken kunnen worden uitgevoerd in verschillende variaties, zoals zijwaartse planken en planken met één arm.

Medicine ball slams

Medicine ball slams zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de core-, schouder- en armspieren. Het is een geweldige oefening om de explosiviteit en de algehele fitheid te verbeteren.

Step-ups

Step-ups zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de bil- en beenspieren. Het is een geweldige oefening om de stabiliteit en de coördinatie te verbeteren. Step-ups kunnen worden uitgevoerd met een verhoogde step of bankje. Bij het uitvoeren van een step-up beweeg je omhoog en omlaag, waardoor het een goede oefening is om de beweging van traplopen na te bootsen.

TRX rows

TRX rows zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de rug-, schouder- en armspieren. Het is een geweldige oefening om de kernsterkte en de stabiliteit te verbeteren. TRX rows worden uitgevoerd met behulp van een TRX band. Bij het uitvoeren van TRX rows, maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht om de oefening uit te voeren, waardoor het een goede oefening is om de algehele fitheid te verbeteren.

Battle ropes

Battle ropes zijn een functionele oefening die zich richt op het trainen van de armen-, schouder- en kernspieren. Het is een geweldige oefening om de explosiviteit en de algehele fitheid te verbeteren. Battle ropes kunnen worden uitgevoerd met behulp van touwen die aan een ankerpunt zijn bevestigd. Bij het uitvoeren van de battle ropes beweeg je de touwen op en neer, wat een goede oefening is om spanning en stress kwijt te raken.

Functionele training is een effectieve manier om de algehele fitheid, kracht en stabiliteit te verbeteren door het trainen van bewegingen in plaats van individuele spieren. De hierboven genoemde voorbeelden zijn slechts een selectie van de vele functionele oefeningen die kunnen worden opgenomen in een personal training programma. Als je een personal trainer zoekt die je kan helpen bij het implementeren van functionele training in jouw routine, zorg er dan voor dat je een trainer kiest die ervaring heeft met deze trainingsmethode.