Oldskoolfit Lokatie

Personal training in Leiden en Leiderdorp bij OldskoolFit

Het gesprek:

Personal training in Leiden en Leiderdorp bij OldskoolFit begint altijd eerst met een persoonlijk gesprek. We bellen je n.a.v. je ingevulde contactformulier altijd direct op. In dit eerste telefonisch gesprek, gaan we kijken wat je nodig hebt en wanneer het evt. schikt om bij ons langs te komen voor een vrijblijvende intake. Bij binnenkomst en onder het genot van een kopje koffie of thee gaan wij eerst aan je vragen wat je precies zou willen. Hoeveel tijd je denkt hiervoor vrij te kunnen maken en welke vorm van begeleiding je aanspreekt. Zoals met zoveel dingen in het leven: “it takes two to tango.” Wat dus heel belangrijk is in het traject is een intrinsieke motivatie. Wij kunnen samen alles uit de kast halen voor dat ene doel, maar als je diep van binnen niet wil of er niet klaar voor bent, is het moeilijk om doelstellingen te halen. Gelukkig komen de meeste mensen met super goede bedoelingen en een goede “drive” binnen. Samen met de “support” van thuis zorgt dit ervoor dat mensen een goede basis hebben om te beginnen.

De intake:

Als de intake positief is en je graag door wilt gaan met de personal training lessen. Gaan we samen het intake formulier invullen. Op het intake formulier willen we o.a. iets van je weten over je medische achtergrond. Dit is belangrijk om trainingen goed op het lichaam af te stellen. Eventuele medische ongemakken kunnen worden besproken en hiermee wordt rekening gehouden tijdens de PT lessen. Na de medische info vragen wij je wat je doelstellingen zijn. Dit kan natuurlijk afvallen zijn of spierversteviging, terug komen van een blessure of operatie maar ook aankomen in gewicht! Ook willen we weten hoeveel tijd je kan vrijmaken in de week om te trainen.

 

Vormen van personal coaching:

Naast dat je met ons 1 op 1 gaat trainen in onze ruimte, willen wij ook graag weten of je evt. zelf ook kan trainen hetzij thuis met eigen of geleend materiaal van ons OF extra in de vorm van een hardloop / kracht schema. Wij kunnen zowel fysiek als online met je trainen en je begeleiden. Voor een optimale prikkel vragen wij om in ieder geval twee keer in de week aan sport te doen. Dit kan in welke vorm dan ook.

 

De start van het traject:

Afhankelijk van de doelstellingen kan/wordt er getraind op hartslag. Dit is “key” voor een goede begeleiding en het effectief werken aan doelstellingen. Door te trainen in de juiste zones creëer je een schema waarbij degene die personal training volgt, precies op de juiste weerstand traint. Wij pushen op deze manier de sporters tot de max. maar gaan NIET over je grens heen. Door op deze manier te trainen wordt de juiste trainingsintensiteit gehaald en krijg je een super goed resultaat.

 

Meten is weten:

Tijdens de intake, en na elke zes weken doen we een meting bij OldskoolFit. We meten alles door. Vetmassa, spiermassa, gewicht, BMI, omtrekken van het lichaam en met SKULPT krijg je via je telefoon een waanzinnig mooi overzicht van je eigen lichaam op spier en vet niveau. SKULPT doen we na achttien lessen opnieuw en een basismeting met nieuwe doelstellingen elke zes weken.

 

Bewezen resultaat:

OldskoolFit personal trainers zijn hoog opgeleide HBO trainers. Met 10+ jaar ervaring hebben zij door de jaren meer dan 100+ mensen begeleidt naar een betere en gezondere levensstijl en zijn mensen samen honderden kilos afgevallen met personal training. Iets waar wij absoluut trots op zijn en hopen dit nog lang met mensen te mogen doen.