Oldskoolfit Lokatie

5 redenen waarom je zou moeten trainen met een personal trainer

1. Gericht(er) resultaat halen

Je kent het gevoel. Je loopt uren in de gym. Je eet gezond. Maar toch zie je geen resultaat. In de gym neig je toch al snel naar “hetzelfde rondje”. Dit voelt vertrouwd en lekker. Eigenlijk zit je een beetje tegen een plafond. Hoe doorbreek je dit? Een personal trainer met gedegen opleiding herkent deze problematiek. Hij zal je op de juiste weg helpen door je uit je comfortzone te halen. Voor veel mensen is het moeilijk om uit deze comfort zone te stappen. Lunges en squats zijn niet leuk als je graag je boven lichaam traint, maar wel noodzakelijk als je een beter en mooier “overall” fysiek wilt behalen. Daarnaast is het ook belangrijk dat er een consistentie zit in je trainingen maar vooral VARIATIE! Een mens is van nature lui. Het heeft behoefte aan comfort. Altijd dezelfde oefeningen is funest voor een verdere groei van het lichaam in spiergroei en uithoudingsvermogen. Je staat letterlijk stil…. Terwijl je toch beweegt. Een gedegen schema met veel variatie is dus een mogelijke “key” naar succes.

 

2. Stok achter de deur

De ene week train je 3x, de andere week slechts 1x en naarmate de dagen weer donkerder worden skip je soms een hele week. Met een personal trainer is er geen ontkomen aan. Je training staat vast! Hij of zij is er voor jou en verwacht dat je komt. Simpel. Je haalt eruit wat je erin stopt! Dat geldt voor veel dingen in het leven. Maar zeker als je gaat om je trainingsdoelstellingen. Wil je effectief resultaat? Dan zal je effectief en vooral regelmatig moeten sporten. 2 tot 3x per week zorgt voor een constante groei van het lichaam. Bij 1x blijft je lichaam redelijk “status quo”. Met andere woorden…. Put the effort in! Een personal trainer kan een schema maken voor 2x in de week of 3x in de week sporten. Dit hoeft niet altijd bij de betreffende personal trainer te zijn, maar kan ook met een Loop of fietsschema of een workout die je thuis doet. Zodoende kan je ook weer variatie inbouwen in je eigen schema. 1x cardio, 1x kracht en een combinatie thuis of bij de personal trainer. Ook hierbij geldt weer, hoe all rounder je traint hoe meer resultaat je zal behalen op alle vlakken.

 

3. Personal training is een investering in je gezondheid en dus je levensplezier

Naarmate je ouder wordt worden andere zaken belangrijker in je leven. Je wordt vader of moeder. Je hebt ook nog een carrière. Je wilt je partner nog voldoende tijd geven. Kortom je hebt je handen vol. Daarnaast wil je ook nog leuke dingen doen met vrienden en de kids, zonder direct neer te ploffen op de bank omdat je helemaal uitgeblust bent na een dag hard werken. Personal training zorgt ervoor dat je in een relatief korte tijd een superfitte mama of papa wordt, die veel leuke dingen met de kinderen kan ondernemen. Je levens plezier wordt aanzienlijk verhoogd. Je kinderen zullen je dankbaar zijn voor het feit dat ze al die leuke dingen met je kunnen doen. En daar wordt je partner ook weer blij van. Een win-win situatie!

 

4. Blessure preventie en blessure voorkoming

Ook als je veel/snel last hebt van blessures of je wilt graag weten wat je doet is een personal trainer een goede investering. Een personal trainer heeft kennis en “know how” van het menselijk lichaam en zal de belasting precies aanpassen aan de wensen van het individu. Zodoende boek je resultaat en zal je ook af komen van blessures en kwaaltjes waar je vaak last van had. Met een gericht schema kan je vervolgens spieren zo “op trainen” dat je definitief afscheid kan nemen van die nare kwaaltjes of blessures waar je al zo lang last van had.

 

5. Een personal trainer kan je ook delen met een vriend of vriendin

Vindt je trainen in je eentje met een personal trainer toch financieel nog een stapje te ver. Of vind het ontzettend leuk om in gezelschap je trainen? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een personal trainer te delen. 1:1 en 2:1 zijn varianten die veel personal trainers aanbieden. Wel is het belangrijk dat jullie kwa doelstellingen enigszins op dezelfde golflengte zitten. Dit komt de kwaliteit van de les en de aandacht ten goede. Daarnaast is trainen met je vriend of vriendin erg leuk en het zorgt ervoor dat de training werkelijk voorbij vliegt net als de kilo’s! Misschien nog wel het mooiste van alles is dat jullie de kosten ook delen! Personal training met een maatje is dus zeker iets om over na te denken.

Bij OldskoolFit personal training werken enkel HBO gediplomeerde personal trainers. Ben je nieuwsgierig geworden n.a.v. bovenstaande informatie?  Neem dan gerust contact op voor een gratis intake en kijk wat personal training voor jou kan betekenen.

Verder lezen

5 redenen om MEER te gaan sporten

Je kent dat wel, je komt uit bed en je bent eigenlijk nog moeier als dat je in je bed ging. Eigenlijk blijf je het liefst nog even liggen. Heel begrijpelijk. Het lichaam van de mens is van nature lui. Het liefst blijft het lichaam in een “constante”. Door te gaan sporten zal je merken dat je meer energie krijgt.

Lees het artikel