Oldskoolfit Lokatie

5 redenen om MEER te gaan sporten

1. Je voelt je fit en haalt meer uit je dag.

Je kent dat wel, je komt uit bed en je bent eigenlijk nog moeier als dat je in je bed ging. Eigenlijk blijf je het liefst nog even liggen. Heel begrijpelijk. Het lichaam van de mens is van nature lui. Het liefst blijft het lichaam in een “constante”. Door te gaan sporten zal je merken dat je meer energie krijgt. Je bouwt wat spiermassa op en je uithoudingsvermogen neemt toe. Beweging is goed voor de mens. Gewrichten worden soepeler, je voelt je letterlijk fitter. Ook in je hoofd. En dit zal er tevens voor zorgen dat je ochtends toch wat makkelijker op zal staan.

 

2. Makkelijk een paar kilootjes kwijt

Grote bijkomend voordeel van bewegen is dat je er in combinatie met gezonde voeding van zult afvallen. Naarmate je ouder wordt, gaan alle processen in je lichaam wat langzamer. Een daarvan is je stofwisseling. Door te bootcampen, een personal trainer in de arm te nemen of de sportschool in te gaan zal je merken dat een strak en fitter lijf, je meer brengt in je leven. Je zal in staat zijn om meer “aan te kunnen” gedurende de dag EN  met een “lichter” lijf zal je minder snel vermoeid op de bank ploffen na een dag hard werken.

 

3. Sociale contact met de mensen

Sporten, en dan met name sporten in groepen zorgt ervoor dat je meer sociale contacten opdoet. Deze sociale contacten zullen je helpen om een bepaalde tak van sport langer vol te houden. Sporten in een groep is gezellig, kan het ijs breken als je huiverig bent om te beginnen en zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd bent om naar de les te komen. Je komt tenslotte ook een beetje voor de gezelligheid naar de les. Dit zelfde geldt voor personal training. Je zal naar verloop van tijd, een bepaalde band met je trainer gaan opbouwen. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent om je doelstellingen te halen. De personal trainer staat tenslotte elke week op jou te wachten.

 

4. Buitenlucht

Als je het lekker vindt om buiten te sporten dan kan je dat individueel doen of in een groep. Grote voordeel van buitensporten is dat je even lekker een “frisse neus” kan halen tussen het werken door. Of na een lange dag van meetings en kantoorwerk even lekker naar buiten om “de boel de boel te laten”. Jezelf even in een andere setting zetten en even de gedachten te laten gaan werkt verkwikkend en zal er voor zorgen dat je sporten eveneens langer kan gaan volhouden. Mooie voorbeelden van buiten sport zijn: Bootcamp / Voetbal / Hockey etc.

 

5. Mentale gezondheid

Dat sporten goed is voor de mentale gezondheid is een understatement.
Uit diverse wetenschappelijke studies komt naar voren dat regelmatig bewegen psychische klachten, zoals depressiviteit en angstgevoelens vermindert. Daarnaast blijkt sportdeelname een positief verband te hebben met de sociale gezondheid. Mensen die zich psychisch ongezond voelen of een depressie hebben gehad, bewegen veelal wekelijks, maar sporten minder vaak. Een sportbeoefening wordt dus zeker aangeraden om dit soort klachten te verminderen.

OldskoolFit biedt gedurende de hele week Bootcamp, personal training en small group lessen aan in Leiden en Leiderdorp. Tevens zijn mensen uit de randgemeenten Oegstgeest, Warmond en Voorschoten van harte welkom om een keer kennis te maken met een van de disciplines die OldskoolFit personal training en Bootcamp aanbiedt.

Verder lezen

5 redenen waarom je zou moeten trainen met een personal trainer

Je kent het gevoel. Je loopt uren in de gym. Je eet gezond. Maar toch zie je geen resultaat. In de gym neig je toch al snel naar “hetzelfde rondje”. Dit voelt vertrouwd en lekker. Eigenlijk zit je een beetje tegen een plafond. Hoe doorbreek je dit?

Lees het artikel